Skip to content

Veelgestelde vragen

Waarom is er een intake-gesprek?
Het intake-gesprek is bedoeld om samen met u vast te stellen of uw vraag geschikt is voor een Business Intuïtie sessie en of er misschien nog onderliggende vragen zijn. De intake kan telefonisch of per skype plaatsvinden. Wij plannen het intake-gesprek direct na ontvangst van uw Aanmeldingsformulier in onderling overleg in.
U verplicht zich pas om de Business Intuïtie sessie te laten plaatsvinden nadat u de vraagstelling per email aan ons heeft bevestigd.

Kan ik de Business Intuïtie sessie met mijn gehele team doen?
Ja, u kunt de Business Intuïtie sessie ook met uw gehele team doen. Dat kan op verschillende manieren. U kunt zelf de vraagstelling formuleren en ons vervolgens feedback aan het gehele team laten geven.
Maar u kunt bijvoorbeeld ook de vraagstelling door het gehele team laten formuleren. Als de vraagstelling een sterk persoonlijke component heeft (bijvoorbeeld: “moet ik nog wel langer in deze functie blijven”) raden wij u af om de Business Intuïtie sessie in teamverband te doen.

Wat is de achtergrond van de Business Intuïsten?
De Business Intuïsten die wij inzetten voor een Storm Intuïtie sessie© of Multiple Intuïtie sessie© zijn mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd. Zij hebben allen een zakelijke (ondernemings-)achtergrond in heel diverse branches en hebben de opleiding tot gecertificeerd Business Intuïst voltooid. Zo is een collega kunstenares en is een andere collega communicatiedeskundige.
Wij kennen hen persoonlijk en hebben eerder met hen samengewerkt. Daarom vertrouwen wij ze.

Zijn alle kosten inbegrepen in de Business Intuïtie sessie?
Ja, de prijs van een Business Intuïtie sessie is inclusief:

  • intake per telefoon of skype
  • de schriftelijke bevestiging van de vraagstelling
  • het uitvoeren van de Business Reading zelf
  • de telefonische terugkoppeling
  • de schriftelijke terugkoppeling
  • telefonische follow up enkele maanden later.

Bij Storm Intuïtie sessies© en Multiple Intuïtie sessies© zijn de prijzen van alle Business Intuïsten inbegrepen.
Niet zijn inbegrepen: reis- en verblijfkosten en additionele uren indien in-house feedback bij de opdrachtgever en/of zijn team wordt gegeven, tenzij uitdrukkelijk vermeld.

Waarom doet u Business Intuïtie sessies?
Onze missie is:

“Mensen en ondernemingen helpen om nieuwe kansen te genereren en te optimaliseren.”

Wij willen mensen en organisaties meer beslagen ten ijs brengen, hen authentieker en contextgevoeliger te maken en hen meer regie geven over hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Zo leren zij om hun persoonlijk potentieel en dat van hun organisatie volledig te benutten.

Bert Iedema heeft langjarige management ervaring aan de top van het internationale bedrijfsleven. Hij is sinds 2010 actief als Board & Executive Coach en als docent aan het Erasmus Governance Institute. Als coach is Bert’s specialiteit om topbestuurders en commissarissen te helpen met het beter toepassen van emotionele intelligentie. Een Business Reading sluit hier nauw bij aan.

Waar vindt de Business Intuïtie sessie plaats?
Wij doen de Business Intuïtie sessie thuis of op kantoor. Een Storm Intuïtie sessie© vindt in overleg plaats bij u op kantoor of elders in het land op een rustige locatie.

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor een Business Intuïtie sessie?
Er zijn geen toelatingsvoorwaarden voor een Business Intuïtie sessie. In beginsel kan iedereen die binnen onze doelgroep valt een Business Intuïtie sessie aanvragen. Wij doen echter uitsluitend Business Intuïtie sessies voor vragen en organisaties die in onze ogen ethisch verantwoord zijn.

Wordt over de prijzen van Business Intuïtie sessies BTW berekend?
Ja, over de prijzen van Business Intuïtie sessies wordt BTW berekend. Wij geven het bedrag duidelijk aan op onze offerte en onze factuur.
Omdat het een zakelijke dienst is kunt u de BTW in beginsel terug krijgen van de belastingdienst, tenzij u vrijgesteld bent van BTW. Wij raden aan om ook uw eigen fiscaal adviseur te raadplegen.

Is de investering in de Business Intuïtie sessies fiscaal aftrekbaar?
Wij gaan ervan uit dat u de Business Intuïtie sessie aanvraagt voor zakelijke doeleinden. In dat geval is de investering in beginsel aftrekbaar van uw fiscale winst. Wij raden aan om ook uw eigen fiscaal adviseur te raadplegen.

Ik heb mij aangemeld voor een Business Intuïtie sessie. Kan ik die Business Intuïtie sessie nog annuleren?
Zodra u zich per email akkoord heeft verklaard met de vraagstelling voor de Business Intuïtie sessie kunt u deze niet meer annuleren. De reden hiervoor is dat wij meestal direct beginnen met het uitvoeren van de Business Intuïtie sessie.

Wanneer en op welke wijze moet ik betalen?
Wij versturen de factuur (pdf) mee met de schriftelijke uitwerking van de Business Intuïtie sessie. Op de factuur staan de gegevens die u op het Aanmeldingsformulier hebt vermeld. De factuur dient binnen 7 dagen na ontvangst in zijn geheel te worden voldaan.
Indien een Business Intuïtie sessie niet lukt, om welke reden dan ook, brengen wij geen kosten in rekening, ook niet gedeeltelijk.

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op, u kunt ons bereiken op maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur, telefoon 06-23367666.
U kunt uw vraag ook per mail stellen (bert.iedema@merlinsview.eu). U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.