Skip to content

Over Drs Bert Iedema RA

“Mensen en ondernemingen met nieuwe inzichten helpen om onvermoede kansen te genereren en te optimaliseren.”

Ik ben sinds 2012 werkzaam als Executive Coach voor commissarissen en directies, zowel individueel als in teams. Naast algemene coaching is mijn bijzondere focus om hen te helpen bij de toepassing van emotionele intelligentie. Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam als docent en lid managementteam van de commissarissenopleiding aan het Erasmus Governance Institute. Ook begeleid ik RvC’s en RvT’s bij hun jaarlijkse zelfevaluaties.

Sinds 2017 ben ik actief als Business Intuïst, nadat ik een tweetal opleidingen heb gevolgd. Het geeft mij veel voldoening om bedrijven in een heel kort tijdbestek nét dat kleine zetje extra te kunnen geven in hun ontwikkeling. Business Intuïtie helpt bedrijven en non-profit organisaties om de kern van hun problematiek op een dieper niveau te doorgronden. Het is leuk om daarna nog een coaching of consulting opdracht te krijgen, maar daar doe ik het niet voor.

In coaching opdrachten gebruik ik Business Intuïtie vaak om de intake te verbreden en te verdiepen, uiteraard alleen als de cliënt daar toestemming voor geeft.

Bij het uitleggen van een Business Intuïtie sessie aan de cliënt helpt het dat ik mij geschoold heb als Emotional Intelligence Coach, Life Coach, NLP Master en Vertrouwenspersoon Integriteit. Daardoor zie ik scherper hoe de Intuïtie sessie overkomt en kan ik hulp bieden bij de interpretatie en ontwikkeling van een eventueel actieplan.

Ook merk ik in de praktijk dat mijn zakelijke achtergrond en opleiding van grote waarde zijn bij Business Intuïtie. Ik spreek de taal van de cliënt, heb feeling voor en ervaring met de issues waar deze mee worstelt en doorgrond snel de problematiek.

Ik heb een internationale carrière doorlopen in financieel en general management bij onder meer PwC, Sara Lee, Friesland Campina en SHV. Vervolgens was ik CEO van een Nederlandse investeringsmaatschappij en van het in Amerika gevestigde beursgenoteerde industriële concern EaglePicher, met 5.500 medewerkers. Daarnaast ben ik sinds 1991 voorzitter of lid van de Raad van Commissarissen geweest van ruim 20 bedrijven en non-profit organisaties in 5 landen. Momenteel ben ik voorzitter RvC en RvA van 2 bedrijven.

Daarvoor heb ik economie en accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Leuk om te vermelden is nog dat ik tijdens mijn studietijd het Luzac College heb opgericht.